Jak ugotować Pierś indycza nadziewana morelami
Definicja PIERŚ INDYCZA NADZIEWANA MORELAMI: 600 g piersi z indyka 200 g suszonych moreli mały kieliszek whisky cynamon 3 łyżki oleju 1/2 szkl. bulionu drobiowego sól selerowa biały pieprz Pier? opłukać, lekko zbić z obu stron, formując z mięsa niezbyt gruby prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię, wstawić na 30 min. do lodówki. Morele opłukać i zalać alkoholem, po 15 min. ods?czyć. Mięso wyjąć z folii, obłożyć morelami i lekko oprószyć cynamonem. Zwinąć i obwi?zać bawełnianą nici?. Roladę podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Polać bulionem i alkoholem, w którym moczyły się morele. Piec 35 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Podawać pokrojone w grube plastry.
Czym jest Pierś indycza nadziewana znaczenie w Słownik P .