Przepis na Pierś indyka
SKŁADNIKI DO PIERŚ INDYKA co to jest
Gotowanie Pierś indyka nadziewana fetą rzodkiewką i oliwkami. Składniki do tłusty) 4 rzodkiewki 3.

Jak ugotować Pierś indyka nadziewana fetą rzodkiewką i oliwkami

Definicja PIERŚ INDYKA NADZIEWANA FETĄ RZODKIEWKĄ I OLIWKAMI: Składniki Jedna pierś indyka oliwki ser feta (tłusty) 4 rzodkiewki 3 ząbki czosnku pół papryki parę listków świeżej bazylii oliwa z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Jedną duża pierś z indyka przekrajamy w ten sposób aby utworzyć jednakowej grubości warstwę mięsa. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy czosnkiem, solimy i pieprzymy i odstawiamy na 30 minut. Do miski wrzucamy opakowanie sera feta, rozgniatamy i dodajemy do niego po kolei pocięte w cienką kostkę rzodkiewki, paprykę i oliwki. Do wszystkiego dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy zaś pierś zawijamy jak naleśnika związując ją następnie sznurkiem. Całość wkładamy do żaroodpornego naczynia polanego oliwą z oliwek (tak aby była cienka warstewka), na wierzch 2 łyżki oliwy i wszystko (pod przykryciem) do piekarnika na 50- 60 minut.
 

Czym jest Pierś indyka nadziewana fetą znaczenie w Słownik P .