Przepis na Pierś indyka z
SKŁADNIKI DO PIERŚ INDYKA Z co to jest
Gotowanie Pierś indyka z papryką i pesto. Składniki do schabu bez kości, sól, pieprz, mały słoiczek.

Jak ugotować Pierś indyka z papryką i pesto

Definicja PIERŚ INDYKA Z PAPRYKĄ I PESTO: SKŁADNIKI Około 1 kg mięsa z piersi indyka lub schabu bez kości, sól, pieprz, mały słoiczek sosu pesto, 2 strąki czerwonej papryki, 3 łyżki oleju, liście bazylii do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Mięso opłukać, osuszyć, rozkroić na płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce, paprykę umyć, pokroić na cząstki,wyciąć gniazdko nasienne, wrzucić na 2 lub 3 minuty na wrzątek, osączyć, płat mięsa posmarować sosem pesto, ułożyć na nim cząstki papryki, zwinąć roladę, ścisło obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, wstawić do piekarnika o temp. ok. 190°C, piec godzinę, w czasie pieczenia mięso skrapiać olejem lub wytwarzającym się sosem, pieczeń ostudzić, zdjąć sznurek, pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, ozdobić listkami bazylii.

Czym jest Pierś indyka z papryką i pesto znaczenie w Słownik P .