Przepis na Pierścień z pangi
SKŁADNIKI DO PIERŚCIEŃ Z co to jest
Gotowanie Pierścień z pangi z sosem Cognac. Składniki do białka i 1 żółtko    •  300 ml śmietanki.

Jak ugotować Pierścień z pangi z sosem Cognac

Definicja PIERŚCIEŃ Z PANGI Z SOSEM COGNAC: Składniki •  500 g filetów z pangi 
  
•  2 białka i 1 żółtko
  
•  300 ml śmietanki kremówki 30%
  
•  kieliszek koniaku
  
•  1/8 kostki masła
  
•  1 mała szalotka
  
•  1 płaska łyżka mąki
  
•  1 szklanka mleka
  
•  masło do foremki
  
•  sól, cukier
  
•  1 łyżka grubszej ikry z łososia lub kawioru
   Etapy przygotowania 1.  Rybę zmiel używając drobnego sitka lub ewentualnie zmiksuj. Wymieszaj z żółtkiem.
    
2.  Ubij pianę z białek na sztywno. Tak samo ubij śmietankę. Wymieszaj delikatnie ze zmieloną rybą, 1 łyżką koniaku i solą do smaku.
    
3.  Przełóż do wysmarowanego naczynia w kształcie pierścienia. Do większego naczynia nalej trochę wody, wstaw w to pierścień przykryty folią. Całość włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. pół godziny lub dłużej, aż masa stanie się sprężysta i nie będzie się kleiła.
    
4.  Szalotkę posiekaj i zeszklij na maśle. Posyp mąką, nie rumień. Wlej zimne mleko i zagotuj ciągle mieszając do otrzymania gładkiego beszamelu. Sos ma być lekki i niezbyt gęsty. Sos zdejmij z ognia i powoli dolej resztę koniaku ciągle mieszając. Dopraw solą i koniecznie szczyptą cukru.
    
5.  Wyłóż pierścień na talerz, polej łyżką sosu, posyp ziarenkami ikry. Resztę sosu podaj obok.

Czym jest Pierścień z pangi z sosem znaczenie w Słownik P .