Przepis na Piersi kaczki z
SKŁADNIKI DO PIERSI KACZKI Z co to jest
Gotowanie Piersi kaczki z papryką. Składniki do słodkiej paprykisok i skórka otarta z 2.

Jak ugotować Piersi kaczki z papryką

Definicja PIERSI KACZKI Z PAPRYKĄ: 6 piersi kaczki (bez kości)
2 łyżki soli
2 łyżki słodkiej papryki
sok i skórka otarta z 2 pomarańczy
cz?stki (fileciki) z 2 pomarańczy
80 ml octu ryżowego
2 cykorie
2 łyżki posiekanej mięty
sól
pieprz do smaku Ponacinaj w kratkę skórkę na piersiach kaczki. Natrzyj po obu stronach papryką i solą, wstaw na 8 godzin do lodówki. Nie przykrywaj! Następnie ułóż piersi kaczki skórką do dołu na gor?cej patelni. Smaż na średnim ogniu, aż wypłynie tłuszcz, a skórka zacznie się robić br?zowa. Wtedy odwróć mięso, patelnię wstaw na 8-10 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C. Wyjmij kaczkę z piekarnika, wylej z patelni połowę wytworzonego sosu. Do pozostałego dodaj skórkę z pomarańczy, sok i ocet, wymieszaj. Pokrój cykorię wzdłuż na ćwiartki, włóż do sosu. Podgrzewaj około 2 minut, aż cykoria zmięknie. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj miętę i cz?stki pomarańczy, przypraw do smaku solą i pieprzem. każdą pier? kaczki pokrój na 4 kawałki, ułóż na cykorii.

Czym jest Piersi kaczki z papryką znaczenie w Słownik P .