Przepis na Piersi z kurczaka
SKŁADNIKI DO PIERSI Z co to jest
Gotowanie Piersi z kurczaka a la paprykarz. Składniki do proszku (węgierskiej!)- piersi kurczaka na.

Jak ugotować Piersi z kurczaka a la paprykarz

Definicja PIERSI Z KURCZAKA A LA PAPRYKARZ: - 1 spora cebula
- 2 łyżki czerwonej papryki w proszku (węgierskiej!)
- piersi kurczaka na 4 osoby
- 1/2 szklanki bulionu z kury (z kostki)
- trochę białego wytrawnego wina (jeśli jest)
- 1/4-1/3 szklanki śmietanki 30 proc.
- dobry olej

Drobno posiekać cebulę i zeszklić na dużej patelni na małym ogniu 10-15 min, aż będzie bardzo miękka, ale nie br?zowa. Dodać paprykę, dusić 2-3 minuty. Piersi rozci?ć na filety, lekko zbić między dwiema warstwami folii plastikowej (można użyć torebek). Zwiększyć gaz, podsmażać filety 2-3 min z każdej strony. Kłaść partiami, żeby miały dość miejsca na patelni. Usmażone odkładać na talerz. Do patelni wlać kieliszek wina (doda smaku) i rosół. Gotować 2-3 min, zeskrobując cebulę i sos z patelni. Dolać ?mietankę, pogotować 2-3 min, aż sos lekko zgęstnieje. Włożyć filety i wszystko podgrzać. Podawać z ryżem lub kładzionymi kluseczkami.

Czym jest Piersi z kurczaka a la znaczenie w Słownik P .