Przepis na Piersi z kurczaka
SKŁADNIKI DO PIERSI Z co to jest
Gotowanie Piersi z kurczaka po grecku. Składniki do cebule, 15 dag pieczarek, 4 łyżki masła, 40 dag.

Jak ugotować Piersi z kurczaka po grecku

Definicja PIERSI Z KURCZAKA PO GRECKU: Składniki Przepis 4 piersi z kurczaka,
2 średnie cebule,
15 dag pieczarek,
4 łyżki masła,
40 dag ugotowanego w rosole ryżu,
2 łyżki ketchupu,
3 łyżki tartej bułki,
3 ząbki czosnku,
100 ml rosołu (może być z kostki),
sól i pieprz do smaku Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i przeći?niętym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Następnie obsmażyć na 2 łyżkach masła, z obu stron na złoty kolor. Podlać rosołem i dusić do miękkości mięsa. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Smażyć na pozostałym maśle wraz z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu, aż wyparuje sok. Dodać ryż i ketchup. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Całość zmielić w maszynce do mięsa. Powstał? mas? obłożyć ułożone wcześniej w żaroodpornym naczyniu piersi z kurczaka. Posypać tart? bułką. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Podawać z grecką sałatką lub mizeri?. Wskazane białe greckie wino.

Czym jest Piersi z kurczaka po grecku znaczenie w Słownik P .