Przepis na Piersi z kurczaka
SKŁADNIKI DO PIERSI Z co to jest
Gotowanie Piersi z kurczaka po prowansalsku. Składniki do około 500 g ) 2 łyżki oliwy z oliwek1/2.

Jak ugotować Piersi z kurczaka po prowansalsku

Definicja PIERSI Z KURCZAKA PO PROWANSALSKU: Składniki Przepis 4 piersi z kurczaka ( w sumie około 500 g )
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 l wytrawnego, białego wina
sól, pieprz
3 pomidory
8-10 czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
3 łyżki gor?cej wody
1/4 kostki rosołowej
m?ka do zagęszczenia sosu
1/2 pęczka pietruszki   Mięso rozmrozić jeśli było mrożone), umyć dokładnie pod gor?c? wod? i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z każdej strony po 5 minut. Mięso wyjąć z patelni i odstawić tak, by nie wystygło. Do sosu dolać wino. Pomidory sparzyć wrz?c? wod?, zdjąć z nich skórki i pokroić w kostkę. Z oliwek usunąć pestki i pokroić je w plasterki. Pomidory, oliwki oraz czosnek roztarty z solą dodać do sosu, wlać trochę gor?cej wody i wrzucić kostkę rosołową. Sos można ewentualnie zagę?cić m?ką, gotując go następnie przez 5 minut. Doprawić sos solą oraz pieprzem i polać nim filety. Na koniec posypać całość wymyt? i posiekaną natką pietruszki.

Czym jest Piersi z kurczaka po znaczenie w Słownik P .