Przepis na Piersi z kurczaka
SKŁADNIKI DO PIERSI Z co to jest
Gotowanie Piersi z kurczaka po węgiersku. Składniki do cebule, 2,5 łyżki masła, 2 łyżki koncentratu.

Jak ugotować Piersi z kurczaka po węgiersku

Definicja PIERSI Z KURCZAKA PO WĘGIERSKU: Składniki Przepis 6 piersi z kurczaka,
2 średnie cebule,
2,5 łyżki masła,
2 łyżki koncentratu pomidorowego (30%),
200 ml kwaśnej śmietany(18%),
1 łyżka mąki,
1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki (najlepiej oryginalnej węgierskiej),
sól, i pieprz do smaku. Piersi umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Zeszklić. Dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 1 godz. Dodać ?mietanę, z któr? uprzednio wymieszano m?kę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Czym jest Piersi z kurczaka po węgiersku znaczenie w Słownik P .