Przepis na Piętrowe koreczki
SKŁADNIKI DO PIĘTROWE KORECZKI co to jest
Gotowanie Piętrowe koreczki. Składniki do 150 g twarogu - 3 włoskie orzechy - 2 łyżki oleju.

Jak ugotować Piętrowe koreczki

Definicja PIĘTROWE KORECZKI: Składniki - 400 g mozzarelli - 250 g rokpolu - 150 g twarogu - 3 włoskie orzechy - 2 łyżki oleju - listki bazylii - sos sojowy Wykonanie Rokpol i mozzarellę pokroić w plastry, a następnie małym kieliszkiem wyciać kółka- 8 z rokpolu i  16 z mozzarelli. Orzechy posiekać. Wymieszać z twarogiem i rokpolem, który został nam po wycinaniu kółeczek. Doprawić sosem sojowym i dodać olej, tak by pasta miała konsystencję kremu. Część kremu nałożyć na kółka z rokpolu, przykryć kółkiem z mozzarelli. Pózniej znów nałożyć krem, a wierzch przykryć pozostałymi kółkami z mozzarelli. Udekorować listkami bazylii.

Czym jest Piętrowe koreczki znaczenie w Słownik P .