Przepis na PIETRUSZKA
SKŁADNIKI DO PIETRUSZKA co to jest
Gotowanie PIETRUSZKA. Składniki do nać, jak i korzeń. Jest bogatym źródłem witamin, dostępnym przez.

Jak ugotować PIETRUSZKA

Definicja PIETRUSZKA:  Nieocenione usługi w kuchni oddaje zarówno jej nać, jak i korzeń. Jest bogatym źródłem witamin, dostępnym przez cały rok. Ma przyjemny i silny aromat i służy jako dodatek do zup i wywarów, wchodzi w skład popularnej "włoszczyzny", a gotowany korzeń jest podstawą warzywnych sałatek. Posiekana nać pietruszki doskonale nadaje się do przyprawiania sałaty, zup i ziemniaków. Nać świeżej pietruszki wchodzi w skład większości świeżych siekanek ziołowych, podawanych z majonezem lub śmietaną. Jako lek korzeń pietruszki wykazuje działania wybitnie moczopędne. Stosowany jest w przypadkach puchliny wodnej, osłabienia pęcherza, kamicy nerkowej i pęcherzowej, reguluje pracę wątroby i nerek.

Czym jest PIETRUSZKA znaczenie w Słownik P .