Przepis na Pikantna pasta z
SKŁADNIKI DO PIKANTNA PASTA Z co to jest
Gotowanie Pikantna pasta z wątróbki. Składniki do jaja    •  mąka do panierowania    •  ziarenka.

Jak ugotować Pikantna pasta z wątróbki

Definicja PIKANTNA PASTA Z WĄTRÓBKI: Składniki •  35 dag wątróbki
  
•  cebula
  
•  2 jaja
  
•  mąka do panierowania
  
•  ziarenka smaku winiary lub sól
  
•  tłuszcz do smażenia
  
•  curry, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Wątróbkę opłucz, osusz, oczyść z błon, pokrój w ukośne piastry, oprósz curry i pieprzem i obtocz w mące. Smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
    
2.  Dodaj drobno posiekaną cebulę, jeszcze chwilę podduś i odstaw do ostygnięcia, a następnie zmiel razem ugotowanymi na twardo i obranymi ze skorupek jajkami i przypraw Ziarenkami Smaku lub solą.
    
3.  Powstałą masę posól. Można też dodać majonezu.
    

Czym jest Pikantna pasta z wątróbki znaczenie w Słownik P .