Przepis na Pikantna sola z
SKŁADNIKI DO PIKANTNA SOLA Z co to jest
Gotowanie Pikantna sola z sosem serowym. Składniki do 50 g masła 250 g camembert 250 ml śmietany 4.

Jak ugotować Pikantna sola z sosem serowym

Definicja PIKANTNA SOLA Z SOSEM SEROWYM: SKŁADNIKI: 800 g ziemniaków 600 g filetów z soli 50 g masła 250 g camembert 250 ml śmietany 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki mąki ½ pęczka natki pietruszki 1 cytryna do dekoracji sól pieprz WYKONANIE: Ziemniaki obrać, dokładnie umyć. Gotować w osolonej wodzie ok. 25 minut. W tym czasie opłukać filety z soli, osuszyć papierowym ręcznikiem i skropić sokiem z cytryny. Potem ryby doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką. 30 g masła roztopić na dużej patelni. Dodać filety, smażyć na złocisty kolor po ok. 3 minuty z każdej strony. Wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Camembert pokroić w kostkę i wrzucić do rondelka z grubym dnem, wlać śmietanę. Składniki doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Potem gotować, nie przerywając mieszania, aż ser całkowicie się rozpuści. Sos camembert doprawić pikantnie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pietruszkę opłukać i osuszyć. Kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę posiekać. Na patelni roztopić resztę masła. Ugotowane ziemniaki odcedzić, odparować, dodać do masła na patelni, wymieszać, posypać posiekaną pietruszką. Cytrynę umyć gorącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Filety z soli i ziemniaczki w maśle wyłożyć na talerze, dodać sos camembert. Danie ozdobić gałązkami pietruszki i plastrami cytryny. Podawać z brokułami lub zieloną sałatą.

Czym jest Pikantna sola z sosem serowym znaczenie w Słownik P .