Przepis na Pikantne filety
SKŁADNIKI DO PIKANTNE FILETY co to jest
Gotowanie Pikantne filety rybne. Składniki do mrożonego szpinaku1-2 ząbki czosnku10 dag małych.

Jak ugotować Pikantne filety rybne

Definicja PIKANTNE FILETY RYBNE: 4 porcje 80 dag filetów rybnych np. dorsza
50 dag mrożonego szpinaku
1-2 ząbki czosnku10 dag małych pomidorków
1 łyżka masła
łyżeczka pieprzu
pieprz biały
sól
łyżeczka ziaren gorczycy
8 jagód jałowca
2 łyżki oliwy
cebula
2 łyżki soku z cytryny Cebulę drobno pokroić. Znieść jagody jałowca oraz gorczycy. Dodać oliwę z sokiem cytrynowym, cebul?, szczypt? soli oraz pieprz czarny. Dokładnie wymieszać. Filety pokroić na 8 porcji, ponacinać w kilku miejscach. Umieścić w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Kawałki ryby posmarować przygotowaną past?. Formę wstawi do nagrzanego piekarnika, piec 20 min. w temp. 200 st. C. Czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory pokroić na cz?stki. Rozgrzać masło, zeszkli na nim czosnek, dodać pomidory, smażyć krótko na małym ogniu. Na końcu dodać szpinak, podlać 100 ml wody, podgrzewać ok. 15 min. Przyprawić solą i pieprzem białym. Porcje ryby przełożyć na talerze, dodać szpinak. Podawać z ryżem na sypko.

Czym jest Pikantne filety rybne znaczenie w Słownik P .