Przepis na Pikantne koszyczki
SKŁADNIKI DO PIKANTNE co to jest
Gotowanie Pikantne koszyczki. Składniki do 10 dag wędzonego boczku -  olej do smażenia -  1 puszka.

Jak ugotować Pikantne koszyczki

Definicja PIKANTNE KOSZYCZKI: Składniki -  8 solidnych plasterków mortadeli -  10 dag wędzonego boczku -  olej do smażenia -  1 puszka groszku konserwowego -  2 pomidory -  2 łyżki ketchupu -  sól -  pieprz -  papryka w proszku            -  zielenina (np. posiekany koperek) -  ewentualnie liscie sałaty do wyłożenia półmiska Sposób wykonania Pokrojony w kostkę boczek smażyć na oleju, aż stanie się rumiany, delikatny i kruchy. Wówczas wyjąć go łyżką cedzakową, a na powstałym tłuszczu podsmażyć pomidory (wcześniej obrane ze skórki i pozbawione pestek). Gdy lekko się podpraża, dodać odsączony groszek, ketchup i przyprawić do smaku. Na oddzielnej patelni rozgrzać trochę oleju i podsmażyć na nim plastry mortadeli. Gdy ich brzegi zwiną się tworząc koszyczki, przełożyć je na półmisek (najlepiej wyłożony liśćmi sałaty), napełnić farszem. Każdy koszyczek posypać skwarkami z boczku i posiekaną zieleniną. Podawać jeszcze gorace, ze świeżym pieczywem.

Czym jest Pikantne koszyczki znaczenie w Słownik P .