Przepis na Pikantne paczuszki
SKŁADNIKI DO PIKANTNE co to jest
Gotowanie Pikantne paczuszki z mięsem. Składniki do ciasta francuskiego mrożonego1 cebula drobno.

Jak ugotować Pikantne paczuszki z mięsem

Definicja PIKANTNE PACZUSZKI Z MIĘSEM: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
1 cebula drobno posiekana
2 łodygi selera naciowego drobno posiekane
4 łyżki Sosu Sojowego Jasnego
2 łyżki Sosu Chilli Sambal Oelek
szczypta pieprzu
2 jajka jedno roztrzepane do smarowania, drugie do mięsa,
olej do smażenia
6 łyżek Sosu śliwkowego 2 łyżki Sosu Chilli Słodkiego lub z Sosu z Imbirem


Rozgrzać 3 łyżki oleju na woku, dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli.
Dodać mięso z indyka, polać sosem sojowym, sosem chilli sambal i usmażyć.
Zdjąć z ognia, posypać pieprzem i gdy lekko przestygnie dodać  jajko, selera i zamieszać. Przygotować ciasto francuskie wg instrukcji, pokroić na prostokąty, które po złożeniu na pół dadz? nam kwadraty. Posmarować kwadraty ciasta wewnątrz jajkiem nakładać mięso i zalepiać, tak aby otrzymać kwadratowe poduszeczki. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju i smażyć z dwóch stron na złoty kolor około 5 minut lub piec w piekarniku w temp. 180-200 stopni C przez 10-15 minut, należy je jednak posmarować na zewnątrz roztrzepanym jajkiem i piec na pergaminie.Wymieszać sos śliwkowy i sos chilli słodki - otrzymamy wspaniały dip. Serwujemy z dipem w oddzielnej miseczce w którym maczamy paczuszki z mięsem.

Czym jest Pikantne paczuszki z mięsem znaczenie w Słownik P .