Przepis na Pikantne ptysie
SKŁADNIKI DO PIKANTNE PTYSIE co to jest
Gotowanie Pikantne ptysie. Składniki do margaryny szczypta soli 15 dag mąki 4-5 jajek Na farsz: 25.

Jak ugotować Pikantne ptysie

Definicja PIKANTNE PTYSIE: Składniki: 1 szklanka wody 10 dag masła lub margaryny szczypta soli 15 dag mąki 4-5 jajek Na farsz: 25 dag twarożku 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 cebulka szczypiorek lub natka pietruszki pieprz
   
Sposób przyrządzenia: 1. W rondelku zagotować wodę z masłem lub margaryną oraz szczyptą soli, do wrzącej wsypać całą mąkę, mieszać, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. 2. Zestawić, lekko przestudzić, ucierać, dodając po jednym jajku, każde następne wbijać dopiero wtedy, kiedy poprzednie zostanie całkowicie wchłonięte przez ciasto. 3. Blachę wyłożyć pergaminem, rękaw cukierniczy napełnić kulki wielkości orzecha włoskiego, zachowując odległość 2 cm. 4. Piec ok. 20 min w 220 stopniach C, wyjąć, przekroić na pół, do środka włożyć twarożek utarty z jogurtem oraz wymieszany z posiekaną cebulką i zieleniną, przyprawiony solą i pieprzem.

Czym jest Pikantne ptysie znaczenie w Słownik P .