Przepis na Pikantny bakłażan
SKŁADNIKI DO PIKANTNY BAKŁAŻAN co to jest
Gotowanie Pikantny bakłażan. Składniki do nięte2 plasterki imbiru posiekane1 cebula dymka posiekana.

Jak ugotować Pikantny bakłażan

Definicja PIKANTNY BAKŁAŻAN: Składniki:
1/2 kg bakłażana
2 ząbki czosnku wyci?nięte
2 plasterki imbiru posiekane
1 cebula dymka posiekana
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżeczką wody
olej do głębokiego smażenia Sos:
1/2 łyżki wina ryżowego
1 papryczka chilli lub 1 łyżeczka sosu chilli
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka cukru
1/2 szklanki rosołu z kury
1 łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Bakłażan obrać, pokrajać w cienkie paski o szerokości 2 cm i długości połowy bakłażana. Olej mocno rozgrzać w woku, kłaść porcjami paski bakłażana (tak żeby wszystkie pływały po wierzchu) i smażyć 1 minutę. Wybrać łyżką cedzakową i przełożyć do cedzaka żeby ociekły z tłuszczu. Wymieszać składniki sosu. W woku zostawić 1łyżkę oleju, rozgrzać. Włożyć czosnek, imbir, dymkę i krótko przesmażyć (ok. 30 sek.). Dodać bakłażan, wlać sos, mieszając dusić 2 min. Wlać m?kę ziemniaczaną z wod? i ostrożnie mieszając gotować do zgęstnienia. Podawać z ryżem.

Czym jest Pikantny bakłażan znaczenie w Słownik P .