Przepis na Pikle dyniowe
SKŁADNIKI DO PIKLE DYNIOWE co to jest
Gotowanie Pikle dyniowe. Składniki do 3 twarde gruszki - 2 cytryny - 1 ostra papryczka - po 1.

Jak ugotować Pikle dyniowe

Definicja PIKLE DYNIOWE:   Składniki: 5kg dyni - ok.1, - 4 twarde pomidory - 3 twarde gruszki - 2 cytryny - 1 ostra papryczka - po 1 łyżeczce gorczycy w ziarnach - pieprzu ziarnistego - 1,5 szklanki octu winnego - kłącze imbiru - 30dag cukru - sól - woda mineralna niegazowana Sposób przygotowania: Umyte cytryny pokroić w plasterki. Obrać i pokroić drobno imbir. Obrać dynię, usunąć pestki i pokroić w spore kostki. Sparzyć pomidory, obrać ze skóry i p[okroić w ósemki. Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić jak pomidory. Do połówki szklanki octu dodać cukier, przyprawy i zagotować. Dodać drugą porcje octu, włożyć pokrojone warzywa i owoce. Gotować godzinę na słabym ogniu. Uzupełniać płyn wodą, gdy nie przykrywa jarzyn. Gorącą marynatę przykładać do wyparzonych słoików, zakręcić i dostawić do wystygnięcia dnem do góry.

Czym jest Pikle dyniowe znaczenie w Słownik P .