Przepis na Pikle z mieszanych
SKŁADNIKI DO PIKLE Z co to jest
Gotowanie Pikle z mieszanych warzyw. Składniki do szkl. octu 10%1 szkl. wodypieprz, sólcukierziele.

Jak ugotować Pikle z mieszanych warzyw

Definicja PIKLE Z MIESZANYCH WARZYW: 1/2 kalafiora
2 marchewki
2 papryki
50 dag ogórków
1 szkl. octu 10%
1 szkl. wody
pieprz, sól
cukier
ziele angielskie
gorczyca Kalafior umyć, podzielić na różyczki, wrzucić na 5 min. do wrz?cej osolonej wody, odcedzić. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Marchewki obrać, pokroić w plastry. Ogórki ze skórką pokroić. Papryki, marchew i ogórki wrzuci na osolony wrz?tek, odcedzić. Z octu, wody i przypraw ugotować zalewę, wystudzić, zalać warzywa w słoikach. Szczelnie zamknąć, odstawić.

Czym jest Pikle z mieszanych warzyw znaczenie w Słownik P .