Przepis na Piknikowe kurze
SKŁADNIKI DO PIKNIKOWE KURZE co to jest
Gotowanie Piknikowe kurze udka. Składniki do pojemniczek naturalnego- jogurtu (150 ml)- 2.

Jak ugotować Piknikowe kurze udka

Definicja PIKNIKOWE KURZE UDKA: Składniki:
- 8 udek kurczaka
marynata:
- pojemniczek naturalnego
- jogurtu (150 ml)
- 2 zmiażdżone ząbki
- czosnku (niekoniecznie)
- 2 łyżeczki przyprawy curry (niekoniecznie)
- łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- łyżka keczupu

Sposób przyrządzania:

Wymieszaj składniki marynaty, ponakłuwaj każde udko i posmaruj je marynatą.Odstaw na pół godziny lub dłużej (możesz włożyć na całą noc do lodówki). Jeśli zostanie trochę marynaty,możesz nią polewać mięso podczas pieczenia. Nagrzej piekarnik do 200 °C. Udka ułóż w płytkim żaroodpornym naczyniu lub na blasze. Piecz ok.40 minut. Jeśli zamierzacie grillować na świeżym powietrzu, zabierz ze sobą surowe udka w marynacie. Piknikowe kurze udka możesz je przyrządzić w domu - są smaczne również na zimno.

Czym jest Piknikowe kurze udka znaczenie w Słownik P .