Przepis na Pilaw z jagnięciną
SKŁADNIKI DO PILAW Z co to jest
Gotowanie Pilaw z jagnięciną. Składniki do młodej baraniny2 szkl. bulionu warzywnego1/2 szkl.

Jak ugotować Pilaw z jagnięciną

Definicja PILAW Z JAGNIĘCINĄ: 25 dag długoziarnistego ryżu
25 dag jagnięciny / młodej baraniny
2 szkl. bulionu warzywnego
1/2 szkl. oliwy
2 cebule
kawałek selera
duży pomidor
5 dag rodzynek
2-3 listki świeżej / 1/2 łyżeczki suszonej szałwi
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
szczypta szafranu
ostra papryka
sól, pieprz Szafran namoczyć w odrobinie ciepłego bulionu. Ryż wypłukać, osączyć. Mięso pokroić w paseczki, usmażyć na rozgrzanej oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Trzymać w cieple. Zeszklić posiekaną cebulę, dodać ryż, smażyć, mieszając, aż będzie szklisty. Wlać bulion, dodać obrany i pokrojony seler oraz pomidor. Wrzucić szafran i rodzynki, przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować na płytce, pod przykryciem, nie mieszając, aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki. Dodać mięso, posypać szałwi? i natką, przykryć i zapiekać 15 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Czym jest Pilaw z jagnięciną znaczenie w Słownik P .