Przepis na Pisanki z
SKŁADNIKI DO PANKI Z co to jest
Gotowanie Pisanki z pietruszki. Składniki do dużymi liśćmi - skarpetki lub podkolanówki rajstopowe.

Jak ugotować Pisanki z pietruszki

Definicja PISANKI Z PIETRUSZKI: Składniki: - jajka - zielona pietruszka z dosyć dużymi liśćmi - skarpetki lub podkolanówki "rajstopowe" nylonowe - brązowawe łupinki z cebuli - garnek i woda do gotowania jajek Wykonanie: Pietruszkę macza sie w wodzie i przykleja do jaka (tą wodą). Po czym otoczone pietruszką jajko wkłada się do skarpetki i zawiązuje całość. Wkłada się tak przygotowane jajko do wody z łupinkami z cebuli i gotuje przez kilkanaście minut. Po ugotowaniu wyciąga sie i studzi. Po ściągnięciu skarpetki i usunięciu listków pietruszki jaka można delikatnie natłuścić oliwą.

Czym jest Pisanki z pietruszki znaczenie w Słownik P .