Przepis na Pischinger
SKŁADNIKI DO PCHINGER co to jest
Gotowanie Pischinger - torcik austriacki. Składniki do 10 lyzek cukru    •  1/2 tabliczki gorzkiej.

Jak ugotować Pischinger - torcik austriacki

Definicja PISCHINGER - TORCIK AUSTRIACKI: Składniki •  5-6 duzych okraglych wafli
  
•  8-10 lyzek cukru
  
•  1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  
•  2 zoltka
  
•  10 lyzek masla
  
•  10dag siekanycz orzechow laskowych lub wloskich
  
•  na polewe- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,3 lyzki masla
   Etapy przygotowania 1.  Żółtka utrzeć z cukrem, czekoladę zetrzeć na wiórki. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka z cukrem, startą czekoladę oraz posiekane orzechy, wymieszać. Przygotowaną masą smarować wafle i ukladać jeden na drugim. Całość przycisnąć deseczką, i pozostawić w chłodnym miejscu.
    
2.  Czekolade pokruszyć i włożyć do rondelka, skropić odrobiną wody, dodać masło i podgrzewając na parze ucierać. Jeszcze ciepłą polewę rozprowadzić po torciku. Wierzch udekorować według uznania.

Czym jest Pischinger - torcik austriacki znaczenie w Słownik P .