Przepis na Piwo z jałowca
SKŁADNIKI DO PIWO Z JAŁOWCA co to jest
Gotowanie Piwo z jałowca. Składniki do drożdżycukier5 l wody Jagody jałowca umyć, zmielić, zalać 4l.

Jak ugotować Piwo z jałowca

Definicja PIWO Z JAŁOWCA: 1 l jagód jałowca
3-4 główek chmielu
2 dag drożdży
cukier
5 l wody Jagody jałowca umyć, zmielić, zalać 4l wrz?cej wody. Przykryć, zostawić w ciepłym miejscu przez dobę. Przecedzić, dodać drożdże roztarte z łyżką cukru i odwar (1litr) z chmielu. Przykryć naczynie i pozostawić na 10-12h, przecedzić, dosłodzić do smaku i rozlać. Po kilku godzinach wstawić w chłodne miejsce. Przechowywać do kilku tygodni.

Czym jest Piwo z jałowca znaczenie w Słownik P .