Przepis na Pizza Alpejska
SKŁADNIKI DO PIZZA ALPEJSKA co to jest
Gotowanie Pizza Alpejska. Składniki do grzybów2 cebulełyżka oliwy z oliweksos biały: 2 łyżki masła2.

Jak ugotować Pizza Alpejska

Definicja PIZZA ALPEJSKA: Składniki:
 
100 g mozzarelli
200 g leśnych grzybów
2 cebule
łyżka oliwy z oliwek
sos biały:
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
125 g kwaśnej śmietany
sól, biały pieprz, tymianek  Sposób przyrządzania:
 
Na cieście rozprowadzić sos pomidorowy. Oba placki posypać serem mozzarella. Przygotować biały sos: masło rozpuścić, wymieszać z mąką, nie zdejmując z ognia rozprowadzić z zimnym mlekiem. Chwilę podgrzewać. Wystudzić i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na plasterki, smażyć 2-3 minuty na oliwie.
Przygotowane placki polać sosem i ułożyć na nich grzyby. Piec 20 min w temperaturze 180 stopni.

Czym jest Pizza Alpejska znaczenie w Słownik P .