Przepis na Pizza Calzone ze
SKŁADNIKI DO PIZZA CALZONE ZE co to jest
Gotowanie Pizza Calzone ze szpinakiem i mozarellą. Składniki do pizzy) 150 g mrożonego szpinaku.

Jak ugotować Pizza Calzone ze szpinakiem i mozarellą

Definicja PIZZA CALZONE ZE SZPINAKIEM I MOZARELLĄ: Składniki: Zestaw Knorr Pizza (ciasto oraz sos do pizzy) 150 g mrożonego szpinaku (najlepszy jest szpinak w liściach) 1 kulka mozarelli lub 125 g żółtego sera kawałek pleśniowego sera typu Blue Chesse. pół ząbka czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Ciasto do pizzy wymieszaj łyżką z 125 ml (około 1/2 szklanki) ciepłej wody. Dodaj łyżkę stołową oleju i wyrób ciasto rękoma. Jeśli ciasto będzie się kleiło, oprósz ręce niewielką ilością mąki. Odstaw ciasto na 15 minut w ciepłe (ale nie gorące) miejsce do wyrośnięcia. Szpinak, po rozmrożeniu, odciśnij i dopraw solą, czosnkiem, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Sery pokrój w drobną kostkę i wymieszaj. W naczyniu wymieszaj dokładnie sos do pizzy z 7 łyżkami stołowymi ciepłej wody i pozostaw na 3 minuty. Z wyrośniętego ciasta uformuj pizzę o średnicy około 30 cm i grubości około 1 cm. Formuj ciasto rękoma lub za pomocą wałka i jesli trzeba, podsyp ciasto odrobiną mąki. Przełóż ciasto na blachę do pieczenia. Uformowany krąg pizzy należy delikatnie złożyć na pół aby zaznaczyć połowę kręgu. Na jednej z połówek rozsmaruj 3/4 sosu pomidorowego, pamiętając, by brzegi pozostawić czyste (potem posłużą nam do sklejenia pieroga). Na sosie rozsyp połowę ilości sera i równomiernie rozłóż szpinak i rozsyp na nim resztą sera. Teraz farsz należy przykryć drugą połówką ciasta i skleić razem bardzo dokładnie wolne od sosu brzegi. Wierzch posmaruj resztą sosu pomidorowego. Pizzę calzone piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni C.

Czym jest Pizza Calzone ze szpinakiem i znaczenie w Słownik P .