Przepis na Pizza di Napoli
SKŁADNIKI DO PIZZA DI NAPOLI co to jest
Gotowanie Pizza di Napoli. Składniki do łyżeczki mleka, 4 łyżeczki oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki.

Jak ugotować Pizza di Napoli

Definicja PIZZA DI NAPOLI: Produkty:  100 g niskotłuszczowego twarogu, 4 łyżeczki mleka, 4 łyżeczki oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki soli, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki oliwy z oliwek, 8 łyżeczek keczupu, 800 g posiekanych pomidorów z puszki osączonych, 700 g pokrojonych pieczarek, 2 cebule pokrojone, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 1 łyżeczka świeżo zmielonego oregano, 12 plastrów salami, 100 g sera mozzarella cienko pokrojonego Przygotowanie: Wymieszać w misce twaróg, mleko, oliwę i sól. Nasypać na wierzch makę oraz proszek do pieczenia i wymieszać je z masą twaragową. Kiedy ciasto zostanie wyrobione, uformować z nigo kulę i umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia. Rozwałkować cienko ciasto, aż wypełni całą blachę. Przygotować dodatki: wymieszać oliwę z keczupem i rozprowadzić na cieście. Przykryć spód pizzy pomidoram, grzybami, cebulką i doprawić solą i pieprzem. Posypać oregano, rozłożyć na pizzy plasterki salami i przykryć serem. Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. C, aż pizza osiągnie kolor złotobrązowy, a na serze powstaną bąble. Podawać na gorąco.

Czym jest Pizza di Napoli znaczenie w Słownik P .