Przepis na Pizza focaccia
SKŁADNIKI DO PIZZA FOCACCIA co to jest
Gotowanie Pizza focaccia. Składniki do drozdzy, 1 lyzka soli, 1 lyzka cukru, 1 lyzka mielonego.

Jak ugotować Pizza focaccia

Definicja PIZZA FOCACCIA: Składniki: Ciasto: 250 g maki, 1 torebka suchych drozdzy, 1 lyzka soli, 1 lyzka cukru, 1 lyzka mielonego kminku, 15 g smalcu, 30 ml wody, olej do smarowania formy. Nadzienie: 100 g szynki wedzonej surowej, 50 g oliwek faszerowanych, 50 g czarnych oliwek, 4 zabki czosnku, 200 ml oliwy z oliwek, 2 zoltka, 2 lyzki gruboziarnistej soli. Sposób przygotowania: 1. Make przesiac do miski. Wymieszac z drozdzami, sola i kminkiem. Zetrzec na tarce dobrze schlodzony smalec. Wymieszac go dokladnie z maka. Dodac wode.
Zagniesc ciasto. Przykryc je sciereczka, zostawic na godzine w cieplym miejscu do wyrosniecia. Nastepnie wygniesc rekoma, rozwalkowac cienko na stolnicy oproszonej maka, wylozyc nim natluszczona okragla forme do pizzy o srednicy 30 cm. 2. Szynke pokroic w paski, polozyc ja razem z oliwkami na wierzchu ciasta. 3. Czosnek obrac, pokroic w paski, naszpikowac nim ciasto. Wierzch posmarowac oliwa. 4. Piec w piekarniku ogrzanym do temp. 200 st. ok. 20 min. Na 5 min przed koncem pieczenia posmarowac pizze roztrzepanymi zoltkami i posypac sola. Podawac na goraco lub na zimno.

Czym jest Pizza focaccia znaczenie w Słownik P .