Przepis na Pizza kalabryjska
SKŁADNIKI DO PIZZA KALABRYJSKA co to jest
Gotowanie Pizza kalabryjska. Składniki do dag drożdży • 2 łyżki oleju • łyżeczka cukru • sól • 3.

Jak ugotować Pizza kalabryjska

Definicja PIZZA KALABRYJSKA: Składniki • 30-35 dag mąki
• woda mineralna
• 2 dag drożdży
• 2 łyżki oleju
• łyżeczka cukru
• sól
• 3 dojrzałe pomidory
• mała puszka tuńczyka w oliwie
• puszka koreczków anchois
• łyżka kaparów
• 5 dag sera goudy
• 1-2 ząbki czosnku
• kilka listków bazylii
• cukier
• pieprz
• sól Etapy przygotowania 1. Drożdże wymieszać z połową szklanki letniej wody i cukrem, lać do mąki. Dodać olej, szczyptę soli i zagnieść ciasto, dolewając tyle wody, by miało dość gęstą konsystencję. Odstawić w ciepłe miejsce, by wyrosło. 2. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i dusić, mieszając, by odparowały, po czym dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić masę do smaku cukrem, solą i pieprzem. 3. Wyrośniętym ciastem wylepić natłuszczoną tortownicę, tworząc wokół niski rancik. Ułożyć na cieście uduszone pomidory, rozdrobnionego tuńczyka osączonego z zalewy, wypłukane i osuszone kapary oraz pokrojone w paseczki anchois. 4. Posypać posiekaną bazylią, startym serem i 25 minut trzymać w cieple, by ciasto znow podrosło. Piec 30 minut w temperaturze 180 C. Podawać na gorąco z kechupem.

Czym jest Pizza kalabryjska znaczenie w Słownik P .