Przepis na Pizza meatmaster
SKŁADNIKI DO PIZZA MEATMASTER co to jest
Gotowanie Pizza meatmaster. Składniki do czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu.

Jak ugotować Pizza meatmaster

Definicja PIZZA MEATMASTER: Składniki: Sos 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Ciasto
 
100 ml ciepłego mleka 200 g mąki ½ paczuszki drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka przypraw: oregano, natka pietruszki, szczypiorek, sproszkowany czosnek, sproszkowana cebula Dodatki 30 dkg mięsa mielonego 15 dkg boczku 1 jajko 15 dkg sera mozarella 15 dkg tartego żółtego sera 2 pomidory 1 czerwona cebula sól, pieprz, ulubione zioła Sposób wykonania: Sos: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano, pietruszkę, ketchup i jeszcze 5 min. Gotujemy. Pomidory zmiksować , dodać do reszty i jeszcze 10 minut gotować. Doprawić czosnkiem w proszku i solą. Zagęścić sos mąką ziemniaczaną.
Uwaga! Sos powinien być bardzo gęsty. Ciasto: Mieszamy mleko (temp.ok.35°C) z cukrem i drożdżami, zostawiamy na 10 min. w cieple. Przesianą mąkę mieszamy z przygotowanym mlekiem, dodajemy sól i olej. Żeby uzyskać dobry smak wsypujemy przyprawy. Wyrabiamy elastyczne ciasto (ewentualnie dodać 1-3 łyżki mleka).
Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić ok.30 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy wyrośnie, wyrabiamy je jeszcze przez minutę i formujemy kulę. Wałkujemy ciasto, aż otrzymamy okrągły placek o średnicy 30 cm. I grubości kilku mm. Ułożyć pizzę na papierze do pieczenia i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 20-30 min. Dodatki: Mielone mieso wyrobić z jajkiem i przyprawami, formować maleńkie klopsiki. Cebulę obrać, pokroić, blanszować, obsączyć. Na posmarowanym sosem spodzie rozłożyć plastry boczku, przykryć serem mozarella,  cebulę i paprykę, pomidory pokrojone w plastry, klopsiki, przyprawić, posypać żółtym serem. Pizzę z dodatkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220° C ( elektr. 195° C ) przez 15- 20 min.

Czym jest Pizza meatmaster znaczenie w Słownik P .