Przepis na Pizza pieczarkowo
SKŁADNIKI DO PIZZA co to jest
Gotowanie Pizza pieczarkowo-cebulowa na cienkim spodzie. Składniki do 340 ml ciepłej wody • 1.

Jak ugotować Pizza pieczarkowo-cebulowa na cienkim spodzie

Definicja PIZZA PIECZARKOWO-CEBULOWA NA CIENKIM SPODZIE: Składniki • 50 dag maki pszennej, 5 dag drożdży, 340 ml ciepłej wody
• 1 łyżeczka cukru, 1 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki oliwy z oliwek,
• 100 ml sosu pomidorowego,
• 40 dag pieczarek, 40 dag cebuli, łyżeczka oregano, sól, pieprz
• 40 dag tłustego i ostrego żółtego sera Etapy przygotowania 1. Drożdże rozcieramy z cukrem i wodą, dodajemy mąkę i sól, wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min, po tym czasie jeszcze raz wyrabiamy, rozciągamy na blasze (tutaj 40 x 40 cm) i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie tniemy cebulę na półplasterki i szklimy. Pieczarki kroimy w plasterki. 2. Ciasto pędzlujemy oliwą, potem sosem pomidorowym, na to rozkładamy pieczarki, cebulę, doprawiamy do smaku i wysypujemy równomiernie serem. Pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku (nawet 250 stopni C) około 20-25 minut.

Czym jest Pizza pieczarkowo-cebulowa na znaczenie w Słownik P .