Przepis na pizza pieczarkowo
SKŁADNIKI DO PIZZA co to jest
Gotowanie pizza pieczarkowo-cebulowa na grubym spodzie. Składniki do drożdży piekarniczych 2.

Jak ugotować pizza pieczarkowo-cebulowa na grubym spodzie

Definicja PIZZA PIECZARKOWO-CEBULOWA NA GRUBYM SPODZIE: Składniki Ciasto:
50 dag maki pszennej,
5 dag drożdży piekarniczych
2 łyżeczki soli kuchennej,
1 1/2 szkl ciepłej wody
farsz:
6 średnich cebul pokrojonych w piórka
3/4 kg pieczarek pokrojonych w kostkę,
50 dag żółtego sera
oregano,
sól,
4 łyżki oliwy,
2 łyżeczki mielonej ostrej papryki.   Etapy przygotowania 1. Z wody, drożdży i szklanki mąki robimy zaczyn, odstawiamy do na 20 minut i z reszty mąki i soli wyrabiamy jednolite ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. W tym czasie kroimy cebulę, pieczarki i trzemy ser na tarce o grubych oczkach 2. Wyrabiamy jeszcze raz ciasto, wykłądamy na blachę wysmarowaną oliwą z oliwek, smarujemy wierzch ciasta również oliwą, potem sosem pomidorowym (według uznania) wysypujemy cebulą i pieczarkami wymieszanymi z przyprawami i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min. 3. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni

Czym jest pizza pieczarkowo-cebulowa na znaczenie w Słownik P .