Przepis na Pizza tradycyjna
SKŁADNIKI DO PIZZA TRADYCYJNA co to jest
Gotowanie Pizza tradycyjna. Składniki do łyżki oleju sól wierzch: 25 dag mięsistych pomidorów 15.

Jak ugotować Pizza tradycyjna

Definicja PIZZA TRADYCYJNA: Składniki: ciasto: 45 dag mąki 4 dag drożdży 2 łyżki oleju sól wierzch: 25 dag mięsistych pomidorów 15 dag wędzonej szynki cebula 15 dag żółtego sera (np. cheddara lub goudy) po kawałku papryki żółtej i czerwonej keczup oregano lub przyprawa do pizzy, sól Wykonanie: Drożdże rozprowadź kilkoma łyżkami ciepłej wody, wlej do mąki i posól. Dolewając po trochu wody (mniej więcej 3/ 4 szklanki), wyrób elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodaj olej. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, by wyrosło (powinno podwoić swoją objętość). Teraz obierz cebulę i pokrój ją w cienkie plasterki. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w talarki (nie zapomnij o usunięciu pestek). Ser pokrój na niezbyt grube plastry lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w krótkie słupki. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na niezbyt gruby (0,5- 1 cm) placek i ułóż go w dużej natłuszczonej blasze ( lub w dwóch okrągłych formach o średnicy około 25 cm). Posmaruj placek trzema łyżkami keczupu, ułóż na nim plastry szynki, a także cebulę wymieszaną z pomidorami i paprykę. Posyp oregano i żółtym serem. Wstaw do gorącego (180° C) piekarnika i piecz 25 minut. Podawaj z keczupem i surówką z sałaty.

Czym jest Pizza tradycyjna znaczenie w Słownik P .