Przepis na PIZZA Z CZERWONĄ
SKŁADNIKI DO PIZZA Z CZERWONĄ co to jest
Gotowanie PIZZA Z CZERWONĄ CEBULĄ. Składniki do czosnku 25 g masła oliwa z oliwek 250 g gęstej.

Jak ugotować PIZZA Z CZERWONĄ CEBULĄ

Definicja PIZZA Z CZERWONĄ CEBULĄ: Składniki: 3 duże czerwone cebule 3- 4 ząbki czosnku 25 g masła oliwa z oliwek 250 g gęstej kwaśnej śmietany garść listków rzeżuchy wodnej (rukwi) na ciasto: 225 g pszennej mąki 3 łyżki żytniej mąki 1/2 opakowania (3,5 g) suszonych drożdży 1/4 łyżeczki soli ok. 100 ml letniej wody Przygotowanie: Cebule kroimy na pół, a następnie na plasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek i mieszamy. Smażymy ok. 10 minut (aż cebula zmięknie) i zestawiamy z ognia, żeby trochę ostygła. Ciasto na pizzę Do miski z mąką wsypujemy drożdże i sól i wlewamy trochę wody. Zagniatamy ciasto, dolewając stopniowo wodę. Kiedy ciasto przestanie się kleić do rąk, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę i wałkujemy – im cieńsze ciasto, tym pizza będzie bardziej chrupiąca. Układamy ciasto na blasze i wstawiamy do rozgrzanego do 190° C piekarnika na 8 do 10 minut. Upieczony spód pizzy smarujemy śmietaną, układamy na niej usmażoną cebulę, posypujemy listkami rzeżuchy wodnej i skrapiamy oliwą.

Czym jest PIZZA Z CZERWONĄ CEBULĄ znaczenie w Słownik P .