Przepis na Placek drożdżowy
SKŁADNIKI DO PLACEK DROŻDŻOWY co to jest
Gotowanie Placek drożdżowy specjalny. Składniki do cukru pudru,6 żółtek,5 dkg drożdży,25 dkg.

Jak ugotować Placek drożdżowy specjalny

Definicja PLACEK DROŻDŻOWY SPECJALNY: Składniki:0.5 kg mąki,
250 ml mleka,
10-15 dkg cukru pudru,
6 żółtek,
5 dkg drożdży,
25 dkg margaryny, 25 dkg masy orzechowej,
25 dkg masy serowej,
sól,
skórka pomarańczowa,
olejek waniliowy,
tłuszcz do blachy,
polewa czekoladowa.

 
Sposób przyrządzenia:        Z mąki, 5 dkg drożdży i mleka zrobić rozczyn i pozostawić do podrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z przesianą mąką, rozczynem, olejkiem i startą skórką pomarańczową, posolić, dokładnie wyrobić dodając pod koniec wyrabiania roztopiony tłuszcz. Do wysmarowanej tłuszczem formy nałożyć rozwałkowane ciasto, przykryć masą orzechową, potem serową i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie piec około 60 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wystudzić, polać polewą czekoladową.

Czym jest Placek drożdżowy specjalny znaczenie w Słownik P .