Jak ugotować Placek drożdżowy z gruszkami
Definicja PLACEK DROŻDŻOWY Z GRUSZKAMI: Produkty Ciasto:
50 dkg.mąki
1 p.drożdży instant
2 jaja
25 ml.mleka
5 dkg.masła
3 łyżki cukru Nadzienie:
3 gruszki
20 dkg.czarnej porzeczki(mrożona) Kruszonka:
12 dkg.masła
18 dkg.mąki
2 dkg.kakao
12 dkg.cukru Masa serowa:
50 dkg.twarogu
2 jaja
10 dkg.cukru
5 dkg.mąki ziemniaczanej Wykonanie Składniki ciasta wyrobić w misce,rozwałkować na placek.Przełożyć na blachę i pozstawić do wyrośnięcia.
Gruszki umyć,obrać,pokroić w cienkie plastry.
Z podanych składników zagnieść kruszankę.
Twaróg utrzeć z jajami,cukrem dodać mąkę-dobrze wyrobić masę.
Na cieście układać na przemian(owoce i masę serową),zakończyć posypując kruszankę.Piec około 40-50 min.w temp.200 stopni.
Czym jest Placek drożdżowy z gruszkami znaczenie w Słownik P .