Przepis na Placek drożdżowy z
SKŁADNIKI DO PLACEK DROŻDŻOWY co to jest
Gotowanie Placek drożdżowy z owocami. Składniki do pudru,10 dkg margaryny,3 jaja,4 dkg drożdży,80.

Jak ugotować Placek drożdżowy z owocami

Definicja PLACEK DROŻDŻOWY Z OWOCAMI: Składniki:0.5 kg mąki,
250 ml mleka,
10 dkg cukru pudru,
10 dkg margaryny,
3 jaja,
4 dkg drożdży,
80 dkg owoców (czereśnie,
wiśnie,
śliwki lub jabłka),
galaretka owocowa,
olejek waniliowy,
tłuszcz do blachy.

 
Sposób przyrządzenia:        Owoce opłukać, przekrajać na pół, wypestkować, jabłka obrać, pokrajać w cząstki, osączyć. Ciasto przygotować jak w placku drożdżowym z kruszonką,  rozwałkować na grubość 1 cm w kształcie prostokąta, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, wyrównać brzegi, ułożyć estetycznie owoce i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie piec w gorącym piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu wystudzić, zalać tężejącą galaretką o smaku użytych do placka owoców, pozostawić do zastygnięcia. Galaretkę przygotowywać według przepisu na opakowaniu.

Czym jest Placek drożdżowy z owocami znaczenie w Słownik P .