Przepis na Placek Gerbeaud
SKŁADNIKI DO PLACEK GERBEAUD co to jest
Gotowanie Placek Gerbeaud. Składniki do dag drożdży1 szklanka śmietanyłyżeczka cukrusólMasa:3.

Jak ugotować Placek Gerbeaud

Definicja PLACEK GERBEAUD: Składniki Przepis Ciasto:
45 dag mąki
2 żółtka
4 dag drożdży
1 szklanka śmietany
łyżeczka cukru
sól
Masa:
3 szklanki dżemu morelowego
30 dag mielonych orzechów włoskich
40 dag cukru
Dodatkowo polewa czekoladowa.

M?kę delikatnie rozcieramy z margaryną,.W kubku dokładnie mieszamy ?mietanę, żółtka, cukier,szczyptę soli i drożdże. Tę masę wlewamy do maki i starannie wyrabiamy ciato. Dzielimy na trzy czę?ci.Pierwsz? rozci?gamy za pomoc? wałka i przekładamy na posmarowaną margaryną i wysypaną m?ką blachę o wymiarach 35x35 cm, wysoką na 1,5 centymetra, dopasowujemy wałkiem do kształty blachy, smarujemy dżemem morelowym i posypujemy połową zmielonych orzechów zmieszanych z cukrem.Przykrywamy druga czę?ci? ciasta i znów smarujemy dżemem i posypujemy orzechami z cukrem.Przykrywamy ostatni? czę?ci? ciasta i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Gdy ciasto odpocznie, pieczemy w temperaturzę 180-200 stopni ok. godziny na jasnozłocisty kolor. PO wyjęciu z piekarnika wygładzamy delikatnie wierzch placka wałkiem, aby wycisnąć pęcherzyki powietrza, jakie tworz? się w czasie piczenia.Na końcu polać polewą czekoladową.

Czym jest Placek Gerbeaud znaczenie w Słownik P .