Jak ugotować Placek japoński
Definicja PLACEK JAPOŃSKI: Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 60 minut
Składniki na 10 porcji
• 1 kostka masła • 9 jaj • 30 dag maku • 45 dag cukru pudru • 60 dag jabłek • 9 czubatych łyżek grysiku • 1 mały proszek do pieczenia • Bakalie
Etapy przygotowania
1. Jabłka zetrzeć na grubym tarle. 2. Mak sparzyć i zmielić. 3. Oddzielić białka jajek od żółtek. Ubić pianę z białek. 4. Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 łyżce maku i po 1 żółtku ciągle mieszając. 5. Następnie dodać starte jabłka, grysik, bakalie i pianę z białek. Całość wymieszać do przelać do formy do pieczenia i piec w piekarniku przez 1 godzinę.
Czym jest Placek japoński znaczenie w Słownik P .