Jak ugotować Placek z ciasta francuskiego z grzybami
Definicja PLACEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z GRZYBAMI: Składniki: 1 kg grzybów (pieczarki, boczniaki, podgrzybki), 2 czerwone cebule, 1 biała cebula, 2 łyżki oleju, natka zielonej pietruszki, sól, pieprz, mrożone ciasto francuskie. Przygotowanie: Ciasto wyjmij do odmrożenia. Grzyby oczyść i namocz. Po odsaczeniu pokrój, cebulę pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju duś dodając kolejno cebulę (do zeszklenia), grzyby, zieloną pietruszkę i przyprawy. Okrągłą formę do cista wyłóż papierem do pieczenia. Cisto podziel na dwie części. jedną z nich (większą) wyłóż dno formy. Na cieście połóż farsz. Z drugiej części cista uformuj okragły placek (o średnicy większej niż forma), przykryj nim grzyby i dokładnie zlep boki do fromy. Wierzch przygotowanego placka nakłuj i posmaruj rozrobionym żółtkiem. W temperaturze 200 stopni C piecz przez około 40 minut aż nabierze złotej barwy.
Czym jest Placek z ciasta francuskiego znaczenie w Słownik P .