Przepis na Placek z delicjami
SKŁADNIKI DO PLACEK Z co to jest
Gotowanie Placek z delicjami. Składniki do szklanka cukru kryształu 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao.

Jak ugotować Placek z delicjami

Definicja PLACEK Z DELICJAMI: SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru kryształu 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki pszennej 6 jajek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kulki kokosowe: 6 białek 20 dag kokosu 12 dag cukru kryształu odrobina proszku do pieczenia Masa: 1 szklanka cukru kruształu 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła 4 żółtka 1 łyżka kakao spirytus 2 paczki delicj WYKONANIE: Ciasto: Margarynę, cukier, wodę, kakao zagotować po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek - lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na 2 blaszki. Kulki kokosowe: białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciemne ciasto. Masa: z mleka, cukru, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń oraz żółtka. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i spirutus, drugą zostawić białą. Przełożenie placka: ciasto - masa biała - delicje - masa ciemna - ciasto - polewa.

Czym jest Placek z delicjami znaczenie w Słownik P .