Przepis na Placek ze śliwkami
SKŁADNIKI DO PLACEK ZE co to jest
Gotowanie Placek ze śliwkami i zalewą migdałową. Składniki do twarogu, 10 łyżek mleka, 10 łyżek.

Jak ugotować Placek ze śliwkami i zalewą migdałową

Definicja PLACEK ZE ŚLIWKAMI I ZALEWĄ MIGDAŁOWĄ: Produkty Ciasto:
50 dag mąki, 25 dag chudego twarogu, 10 łyżek mleka, 10 łyżek oliwy, sok z jednej cytryny, 12 dag cukru, cukier waniliowy, mała torebka proszku do pieczenia, szczypta soli.
Nadzienie:
2 kg śliwek, łyżka cukru.
Zalewa:
4 jaja, 10 dag cukru, cukier waniliowy, 8 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag płatków migdałowych Wykonanie Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i przepołowić. Do miski włożyć twaróg, dodać mleko, oliwę, sok z cytryny, cukier, cukier waniliowy i sól. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć na nią ciasto. Obłożyć śliwkami i posypać cukrem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Masę posypać mąką ziemniaczaną, delikatnie wyłożyć na śliwki. Posypać płatkami migdałowymi. Piec 30-40 min w nagrzanym piekarniku.

Czym jest Placek ze śliwkami i zalewą znaczenie w Słownik P .