Przepis na Placek żydowski
SKŁADNIKI DO PLACEK ŻYDOWSKI co to jest
Gotowanie Placek żydowski. Składniki do najlepiej Kasi)2 łyżki kakaoCIASTO2 szkl mąki tortowej4.

Jak ugotować Placek żydowski

Definicja PLACEK ŻYDOWSKI: Składniki Przepis 2 szkl cukru
kostka margaryny(najlepiej Kasi)
2 łyżki kakao

CIASTO
2 szkl mąki tortowej
4 jaja
łyżka proszku do pieczenia
aromat rumowy lub arakowy
margaryna do wysmarowania formy
6 małych śliwek
2 jabłka
2 gruszki
Owoce zależne s? od sezonu(mog? być truskawki,wi?nie ....itd)

Cukier,kakao i margarynę rozpuszczamy w garnuszku,po ostudzeniu odlewamy 0,5 szkl masy na polewę i odstawiamy.


Do ostudzonej masy dodajemy m?kę,4 żółtka(białka ubijemy na pianę i odstawiamy),proszek,aromat i pokrojone owoce.Dokładnie mieszamy na jednolit? masę.Na końcu delikatnie dodajemy pianę z ubitych białek.Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku ok 50 minut.Po wyjęciu z pieca już upieczone ciasto polewamy polewą któr? odstawili?my na samym pocz?tku na bok.     
CIASTO MIESZAMY ŁYŻKˇ NIE UŻYWAJˇC MIKSERA!!!!

Czym jest Placek żydowski znaczenie w Słownik P .