Jak ugotować Placki po węgiersku ze śmietaną
Definicja PLACKI PO WĘGIERSKU ZE ŚMIETANĄ: Przygotowanie: 1 godz.
Trudność: łatwy
Składniki
• Na placki: 3 kg ziemniaków, 3 duże cebule, garść płatków owasianych, • 2 jajka, sól, pieprz. • Na gulasz: 0,5 kg mięsa gulaszowego, 3 łyżki mąki przennej, 2 łyżki • mąki ziemniaczanej, 1 łyżka przyprawy gyros, sól, pieprz. • Kwaśna śmietana
Etapy przygotowania
1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odcedzić wodę i dodać pozostałe składniki i wymieszać. Mięso na gulasz ugotować z przyprawami do miękkości i zagęścić mąkami (gulasz musi być gęsty aby nie wypływał z placków. Usmażyć placki ziemniaczane na małej patelni na okrągło. 2. Usmażony placek ułożyć na talerzu polać gulaszem, przykryć drugim plackiem i na wierzchu polać grubo kwaśną śmietaną. Palce lizać
Czym jest Placki po węgiersku ze znaczenie w Słownik P .