Przepis na Placki saksońskie
SKŁADNIKI DO PLACKI SAKSOŃSKIE co to jest
Gotowanie Placki saksońskie. Składniki do łupinach • 40 dag chudego twarogu • 2 jajka • 2- 3 łyżki.

Jak ugotować Placki saksońskie

Definicja PLACKI SAKSOŃSKIE: SKŁADNIKI: • 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach • 40 dag chudego twarogu • 2 jajka • 2- 3 łyżki mąki • 2 łyżki cukru • skórka starta z 1/2 cytryny • 4 łyżki oleju • sól • cukier puder • cynamon mielony WYKONANIE: 1. Ziemniaki obrać, zemleć. Dodać twaróg, mąkę, jajka, cukier, skórkę cytrynową i szczyptę soli, wymieszać, dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować dłońmi placuszki o średnicy 5 cm. 2. Olej rozgrzać na dużej patelni, wkładać placki, smażyć ok. 4 min z każdej strony na złoty kolor. 3. Racuszki oprószyć cukrem pudrem i cynamonem, podawać z owocami z kompotu lub musami owocowymi.

Czym jest Placki saksońskie znaczenie w Słownik P .