Przepis na Placuszki ryżowe
SKŁADNIKI DO PLACUSZKI RYŻOWE co to jest
Gotowanie Placuszki ryżowe. Składniki do mały kalafior ( lub brokuły, jak kto woli) •  10 dag.

Jak ugotować Placuszki ryżowe

Definicja PLACUSZKI RYŻOWE: Składniki •  25 dag ryżu •  25 dag marchewki •  1 mały kalafior ( lub brokuły, jak kto woli) •  10 dag mrożonego groszku •  1 cebula •  10 dag mielonych migdałów •  2 jajka •  1/5 litra śmietany kremówki •  10 dag żółtego sera •  2 szklanki rosołu •  5 dag bułki tartej •  3 łyżki masła lub margaryny •  1 pęczek natki pietruszki •  sok z cytryny, sól, pieprz •  1/2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich, tarta gałka muszkatołowa, Etapy przygotowania 1. W garnku zagotować rosół, wsypać ryż i gotować na małym ogniu 20 minut. następnie osączyć na sitku i przestudzić. 2. Żółty ser utrzeć na tarce, zagnieść z ryżem, jajkami i tartą bułką. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Uformować z masy 8 małych placuszków i obtoczyć w mielonych migdałach. 3. Warzywa oczyścić i umyć. Kalafior podzielić na różyczki, marchew pokroić na plasterki. Kalafior gotować 15 minut w lekko osolonej wodzie, po 5 minutach wrzucić do garnka marchew, a po 10 mrożony groszek. 4. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, i smażyć na nim placuszki po 3 minuty z każej strony na złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie tłuszczu, po czym zaciągnąć śmietaną. Zagotować, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Dodać drobno pokrojoną natkę. 5. Jarzynkę osączyć, wymieszać z sosem i przełożyć razem z placuszkami na talerze. Udekorować natką.

Czym jest Placuszki ryżowe znaczenie w Słownik P .