Przepis na Placuszki z otrąb
SKŁADNIKI DO PLACUSZKI Z co to jest
Gotowanie Placuszki z otrąb pszennych. Składniki do 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki ziaren sezamu, 1/2.

Jak ugotować Placuszki z otrąb pszennych

Definicja PLACUSZKI Z OTRĄB PSZENNYCH: SKŁADNIKI: 3 jajka, 2 łyżki cukru, 40 dag twarogu, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki ziaren sezamu, 1/2 szklanki otrąb pszennych (zamiast rodzynek i sezamu można dodać 4 łyżki musli owocowych, a zamiast cukru możemy dodać łyżkę miodu) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka, cukier ( lub miód ) oraz twróg dokładnie zmiksować. Następnie do wyrbionej masy dodać rodzynki, ziarna sezamu i otręby pszenne (lub musli czy inne ziarna np. słonecznik) Zarobić ciasto i pozostawić na jedną godzinę.
Smażyć na oliwie z oliwek. Podawać polane sokiem owocowym lub jogurtem.

Czym jest Placuszki z otrąb pszennych znaczenie w Słownik P .