Przepis na Plastry polędwicy
SKŁADNIKI DO PLASTRY co to jest
Gotowanie Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym. Składniki do tagliatelle - 150 g. Ser.

Jak ugotować Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym

Definicja PLASTRY POLĘDWICY W SOSIE ŚMIETANOWO- SEROWYM: Składniki: Polędwica wołowa - 0,5 kg Makaron tagliatelle - 150 g. Ser gorgonzola - 50 g. Pomidory koktajlowe - 12 szt. Mozarella - 100 g. Śmietana 30% - 150 ml Świeża bazylia i rozmaryn Marynata: czosnek ocet balsamiczny oliwa z oliwek białe wino sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Polędwicę pokroić w plastry i marynować przez 10- 15 minut, a następnie usmażyć. Pomidory nafaszerować mozarellą i zapiec w piecu konwekcyjno- parowym. Tagliatelle ugotować al dente. Gorgonzolę podgrzać na patelni, dodać wino, śmietanę i sok z cytryny. Do sosu wrzucić makaron. 

Czym jest Plastry polędwicy w sosie znaczenie w Słownik P .