Przepis na Plastry polędwicy
SKŁADNIKI DO PLASTRY co to jest
Gotowanie Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym. Składniki do tagliatelle - 150 g. Ser.

Jak ugotować Plastry polędwicy w sosie śmietanowo- serowym

Definicja PLASTRY POLĘDWICY W SOSIE ŚMIETANOWO- SEROWYM: Produkty: Polędwica wołowa - 0,5 kg
Makaron tagliatelle - 150 g.
Ser gorgonzola - 50 g.
Pomidory koktajlowe - 12 szt.
Mozarella - 100 g.
Śmietana 30% - 150 ml
Świeża bazylia i rozmaryn
Marynata:
czosnek
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
białe wino
sok z cytryny
Wykonanie: Polędwicę pokroić w plastry i marynować przez 10-15 minut, a następnie usmażyć.
Pomidory nafaszerować mozarellą i zapiec w piecu konwekcyjno-parowym.
Tagliatelle ugotować al dente. Gorgonzolę podgrzać na patelni, dodać wino, śmietanę i sok z cytryny. Do sosu wrzucić makaron.

Czym jest Plastry polędwicy w sosie znaczenie w Słownik P .